OBIECTIVE TURISTICE

Apartament Paunel

Obiective turistice in Sinaia

Apartamentul Paunel se afla pe drumul spre cota 1400, la 800 m de Castelul Peles, Manastirea Sinaia si centru.
Mai jos am pregatit o listă cu cele mai importante obiective turistice pe care va invitam sa le vizitati:

Castelul Peles

Construcţia castelului Peleş a început cu aproximativ 150 de ani în urmă, la cerinţa principelui Carol. În momentul finalizării, castelul era una dintre cele mai moderne reşedinţe regale din Europa, având curent electric, lift interior, 170 de dormitoare şi peste 30 de băi. Astazi poți vizita toate încăperile superbei clădiri, poți admira o colecție impresionantă de cărți rare, peste 4.000 de arme și armuri și o mulțime de alte comori.

Programul de vizitare al Castelului Peleș:

 • 15 mai - 15 septembrie
 • marți, joi - duminică: 09:15-16:15
 • miercuri: 11:00-16:15
 • luni: închis
 • 14 septembrie - 14 mai
 • joi-duminică: 09:15-16:15
 • miercuri: 11:00-16:15
 • luni, marți: închis

Pentru mai multe detalii, vizitati pagina oficiala!

Castelul Pelisor

Castelul Pelișor se află în parcul Castelului Peleș și are doar 99 de încăperi. Pelișor a fost amenajat cu scopul de a fi reședința de vară a familiei regale, decorul castelului purtând amprenta unei personalităţi puternice: regina Maria. La Castelul Pelișor poți vizita biroul reginei, decorat cu mobilă concepută de aceasta, și unde vi putea cerceta corespondența reginei și o mulțime de alte obiecte personale. Tot aici poți admira și o colecție importantă de artă decorativă în stil Art Nouveau.

Programul de vizitare al Castelului Pelișor:

 • joi-duminică: 09:15-16:15
 • miercuri: 11:00-16:15
 • luni, marți: închis
Pentru mai multe detalii, vizitati pagina oficiala!

Parcul "Dimitrie Ghica"

Regele Carol I, în anul 1881, înfiinţeazǎ pe proprietatea prinţului Dimitrie Ghica un parc, cu o lungime de 350 de metri şi lǎţimea între 100 şi 150 de metri, unde Eforia Spitalelor Civile îl angajeazǎ pe arhitectul peisagist elveţian Eder pentru amenajarea acestuia.

Astazi parcul „Dimitrie Ghica” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sinaia atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii români şi strǎini. Accesul se face cu automobilul pe drumul orǎşenesc sau cu trenul pânǎ în gara Sinaia, iar de acolo pe jos, cinci minute.

Spaţiul din interiorul parcului este dotat cu locuri de joacǎ pentru copii pe timpul verii, iar iarna se monteazǎ un patinoar artificial, o fântânǎ de dimensiuni mari cu bazin rotund unde vara se pot închiria vaporaşe teleghidate pentru pilotaj pe apă. Pe scena amenajatǎ în parc se desfǎşoarǎ numeroase concerte în weekendurile cǎlduroase de varǎ. În luna septembrie are loc Festivalul Toamnei ,,Sinaia Forever”, cel mai mare eveniment al oraşului.

Pentru mai multe detalii, vizitati pagina oficiala!

Manastirea Sinaia

De peste trei secole Mănăstirea Sinaia străjuieşte pitoreasca Vale a Prahovei, fiind situată în cadrul Masivului Bucegi, la poalele Muntelui Furnica, la altitudinea de 860 de metri, aproape de confluenţa râului Prahova cu pârâul Peleş, la 122 km. nord de Bucureşti şi la 49 km. sud de Braşov. Face parte din oraşul Sinaia şi are în imediata vecinătate vestitul Castel Peleş, reşedinţa de vară a familiei regale române între anii 1883-1947. Mănăstirea Sinaia a fost zidită la 1695 de marele spătar Mihai Cantacuzino, fiul postelnicului Constantin, și numită de Dositei, Patriarhul Ierusalimulul, „Mănăstirea Buceagul”. Programul de vizitare la Manastirea Sinaia:
 • Vara: 08:00 – 18.00
 • Iarna se deschide muzeul si biserica veche doar la cerere, in intervalul, 10:00 - 15:00, doar pentru grupuri mai mari de 10 persoane.
Pentru mai multe detalii, vizitati pagina oficiala!

Domeniul Schiabil Sinaia

Stațiunea, considerată leagăn al sporturilor de iarnă în România (de la schiul regal, pe Poiana Peleșului, la început de secol XX) se mândrește cu un domeniu schiabil complex, dar provocator, destinat schiorilor cu o anumită experiență. Este cel mai înalt domeniu schiabil din țară (2103 m alt., Vârful Furnica) și asta vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje, pe care vom încerca să le explicăm punct cu punct.

 • Zona Alpină este situată în vârful-palma muntelui, la 2000 de metri, pe două văi din Platoul Bucegi: Valea Dorului și Valea Soarelui. Aceasta este zona cea mai înaltă.
 • Zona de abrupt se află cuprinsă între Cota 2000 și Cota 1400 și este „cireașa” de pe tortul schiului sinăian.
 • Zona sub-alpină, de pădure se referă la spațiul cuprins mai jos de Cota 1400.

Pentru mai multe detalii, vizitati pagina oficiala!

Alte obiective turistice din zona